Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


149,A felforgatók felelősségre vonása

Az aláhúzottra kattintva másik honlapra lépre elolvashatja  mi történt Egyiptomban, mikor a bibliai József volt az alkirály:

Államosítás az ókori Egyiptomban
Szerző: Tóth Ferenc

 

A felforgatók felelősségre vonása

(Az előző cikk 148-as befejezése és összegzése.)

Aki a forradalomban felelősnek érezte magát, igyekezett a harag és megtorlás elől külföldre menekülni.

 Ment is mindenki, aki csak tudott és amerre csak menekülni lehetett. A legjárhatóbb út a déli kapun át vezetett, mert amióta az ott állomásozó 240,000 egyiptomi magyar katona dezertált, a szabad járás-kelésnek akadálya nem volt.

Ezen az útvonalon rengeteg nép távozott Egyiptomból, akik a Vörös-tenger irányába húzódtak, Axum, Etiópia, Dél-Arábia területére, továbbá a Nílus völgyébe a 3. zuhatag alá.

Utóbbi területen, a 3. és 4. zuhatag között Makori-Ta (= Magyar talaj, föld) néven építettek új országot.

Akik még tovább mentek, a 4. zuhatag alatti Núbiában állapodtak meg és ott Nap-Ta (NAPATA = Napföld, Napotthon), még lejjebb MEROE néven létesítettek királyságokat.

Ezek az új alapítások szerecsenek által lakott területre estek, úgyhogy miután a menekültek kultúrmunkájukat elvégezték, tudásukat átadták a bennszülötteknek, a színesekkel összeházasodva, elvesztették eredeti népiségüket.

 

Észak felé nem volt lehetséges tömegesen kivándorolni, mert a Híres Ajtó előtt még ott állt a II. egyiptomi hadsereg, mely ott a hiksosi idők óta záró állást foglalt el. Kifutásra csak a Sinai- félsziget sok kockázattal járó sivatagján át volt lehetőség. Erre ment egy második emigráns csoport, főleg - de nem kizárólag zsidók, akiknek vezetőit Asszíria ígéretekkel halmozta el, hogy kivándorlásukat irányítja és elhelyezi őket Kánaán földjén.

Akiket Asszír elhívott, (es-ur-el-hí-ta = só-úr-el-hí-ta = is-ra-el-i-ta) azokból lettek az ESRA-ELITAK. (Mai szóhasználattal Izraeliták?)

Milyen fokú a rokonságunk, nem kívánom vizsgálni, döntsék el a kutatók. -szerk-

A vallási összeütközések miatt Egyiptom magyar népe hatalmas rajokban kezdett szétszóródni és az ország politikai összetartó ereje meggyengült.

Az Őshaza magyarsága éppen akkor vesztette el lelki iránytűjét és politikai-katonai szilárdságát, amikor arra a nemzetközi helyzet alakulása miatt a legnagyobb szüksége lett volna.

De ezeknek a kutatásoknak nem kívánunk utána járni. - szerk-

Fontosabb feladatunk bizonyítékokat gyűjteni, miként népesítették be a hunok és magyarok a Régi Keletet a nagy katasztófa, a Vízözön után.  Ezekkel a kutatásokkal hamarosan foglalkozunk…

Felhasznált irodalom: Dr. Baráth Tibor: A magyar népek őstörténete, és a Magyarságtudományi Intézet szabadon bemutatható és felhasználható művei, képek forrása internet szabadon bemutatható képei.)

2011-09-29.