Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


151,Mi történt a Vízözön elött? 2 Jövendölések...

Mi történt a Vízözön előtt? 2 rész

Elöljáróban: A Kárpát- medence az élet kialakulásának a központja. Kezdettől fogva itt élünk, a leleteink is bizonyítják. Olvassák el: Újabb leleteket találtak Rudabányán. (Katt az aláhúzottra.)

Nézzük mit találtak 350-400 ezer évvel élt vértesszőlősi embernél. Katt ide.

Az aláhúzott részre kattintva másik honlapra lép.

Jóslatok, jövendölések, próféciák

A világhálón számos ezzel a témával foglalkozó írást találni, amelyek szétszórva, más-más oldalon találhatóak meg. Mindezek egybegyűjtve, talán teljes képet alkotnak mindarról, ami a Föld lakosaira és a magyar nemzetre vár.

Nem szoktam hinni mindenféle jóslatnak, próféciának.

Vannak- e földön kívüliek? Milyen bizonyítékok vannak a létezésükre? Katt az aláhúzottra, képekkel bemutatott magyar nyelvű honlapon elolvashatja.

Most mégis tanulmányoztam a Vízözön elött 1 rész címmel említett Sumér = Szemúr, szemere magyarok feljegyzéseivel kapcsolatosan a Magyar- laka = Nibiru bolygót, és a kutatók szerinti érkezését.

A másik honlapra lépve tájékozódhat magyar nyelven egy érdekes gyűjteményből, természetesen Magyarországot  érinti és a népünket.  (Katt az aláhúzottra.)

Egy honlap rövid összefoglalót ismertet a magyarság történetéből. (Katt az aláhúzottra.)

Ajánlom elolvasásra a cikk 1, 4, 5, 6, 8, 10, 11, 12, pontjait, melyek fontosak témánk szempontjából.

Különösen a 4, pontot, Magyar az ősi nyelv? - alcímmel ajánlom figyelmesen elolvasni, hol kik találtak magyarul beszélő mai korunkhoz közeli törzseket!

Isten az embert az Édenben helyezte el.

Hol volt az Édenkert?

Néhány honlap foglalkozik a gondolattal:

1, Az ősvilág alapjait elmosta az özönvíz? Esetleg volt másik áradás, amelyből az özönvíz mondája keletkezett?

2, Vízözön (Katt a cikkhez.)
 

3, Rejtélyes elődök, rövidcikk képekkel. (Katt ide.)

4, Minószi atlantisz?

 Népmeséink hihetetlenül régi időkből származó teremtéstörténetek, emlékeket mutatnak be a sarkok vándorlásairól. A sarkokon fél évig van nappal és fél évig éjszaka: így kezdődik sok mesénk: „amikor még egy nap volt egy esztendő” ! A sarkok közelében: „amikor még 3 nap volt egy esztendő”!

Népmeséink Tündérországról az örök tavaszról mesélnek. Fentebb írtam, csak itt volt a nagy forróságban élhető hely. Petőfi a János Vitézben is (Magyar (Nap?) Isten) Iluskához (= Tündér Ilonához jut a Vénusz = ) boldog aranykor magyar országába!

Honnan a vetőmag, a zab, búza, köles, rozs, len, a hozzá szükséges tudás, olajpréselés, ruhaszövés, fonalkészítés, gyümölcstermesztés? Alma, körte, füge, mandula, dió termesztése?

A Biblia erre a helyre teszi Édent, a világ első gyümölcsöskertjét, ahol Isten az embert elhelyezte. A Bibliában leírt vidéket 4 folyó öntözte. Melyik ez a 4 folyó?

A Bibliában: Teremtés könyve 2. 8-14. sor.: Pison, Gichon, Tigris, Eufrátesz.

Tigris mellékfolyói is magyar nevűek: Khabur = Hab+úr, Záb = Zab, Tharthar = Tartály.

 Eufrátesz = Buranunna az ősi neve = Bor+hona. Erdélyben ma is bornak nevezik a vizet. Mellékfolyói is magyar nevűek: Murat = Mura, Karasu = Kereső ma is meg van, az eredeti magyar neveik az internetes lexikonban megtalálhatók.

Pison = Pis+hon = Víz-hon a ma is ilyen nevű Pis+hon =Víz-hon, mai elcsavarással Pozsonyon folytik keresztül, és mai neve Duna. Ismerik még Ister = Eszter az azonosság miatt a sumer Istár, a termékenység és a háború istennőjének a nevével hozzák összefüggésbe. Szerintem a Vénusz bolygó ősi neve.

Gichon = Gi+hon= Égi-hon földje mai nevén Nílus és Egyiptom földjét öntözi, ami valóban Kus-földnél kezdődik. Természetesen ez is magyar föld volt az idegen megszállásig, bizonyítékul több mint 100 leletet mutatok be, melyek saját fordításaim egyiptomi magyarból mai betűinkre. Katt az aláhúzottra: Egyiptomi magyar fáraók és istenek hieroglif szövegei.

Tehát  már akkor ott éltünk, mikor az egész világ egy földrészből állt, Gondvanának nevezik az ősi népek emlékezetében. (Gondvana = Gondtalan, egybecseng az Éden, Isten kertje, a Teremtő Isten gondviselésének jelentésével.)

Hamarosan következik: Mi történt a Vízözön előtt? 3 rész: Atlantiszon is magyarok éltek? A Vízözön pusztította el az előző magyar kultúrát, vagy űrbeli támadás térített felénk egy kisbolygót, amitől kiloccsant az óceán?

2011-10-29.

 2012 A titkok kiderülnek! www.vilagunk.eoldal.hu/(katt a címre, másik honlap gyűjteményét olvashatja).