Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


24,Etiópiában talált magyar rovásos kövek

etiop-lelet.jpg

Magyar rovás lelet, Etiópiában találták.  A YOU TUBE 14000 YEAR OLD HUNGARIAN RUNIC oldalon. (Kattintson a szövegre és indul a rövidfilm.) A székely-magyar rovásírás jeleit ismerik fel benne a kutatók, de én a haboshoni-magyar rovásírással tudom értelmezni. (Ma Abesszínának mondják.) A korát 14.000. évesre, a vízözön előttire becsülik, akkor keletkezett, mikor Etiópiát úgy nevezték, HÉT-JÓ-FIA.

Ha ez nem trükkfelvétel, és értelmesen egymás után összeolvashatom a betűket, ha megértjük miről van szó, magyar nyelven vésték a kőbe.

 1 kép:  Lemásoltam a jeleket:

e2.jpg


 Magyar nyelven a felső követ jobbról balra olvassuk. Etiópiában magyar nyelven írtak! Mit gondoltok, akkor milyen nyelven beszélt a lakosság?

 TESZI ELÉJE ISTENNEK JÓ ÚR HÁJAT... Az olvasás menetét a rajzon kinagyítva követhetitek. A kő képe, amiről lemásoltam, templomi romokból töredék, de magyar...
 TaJáH Rú óJ KeNNeTSI eJéLe ISZet (vissza fele olvassuk, jobbról-balra).

(Köszönöm a színes képet Csaba úrnak.)

 

 Az alsó kő szövege:

 

e3.jpg

 

2 .rajz: ÖNTI KUS ÚR ELIM TESZI FELIT MERI JÓT..
a kő töredékes,de világosan beszéltünk magyarul 14000 évvel ezelőtt.

Úgy tűnik nem másoktól kölcsönöztük a szavainkat.

 A magyaroktól kölcsönöztek szavakat az utánuk jövő népek.

 (Ezt a leletet balról-jobbra olvassuk. Az olvasás irányát az írás iránya mutatja. Etiópiát nemcsak Hét-jó-fiának, hanem Abesszínának, Haboshonnak is nevezték. Másik neve a térképeken szereplő Kusföld is, ahogy az alul levő térképen látják, ők a fekete magyarok egyik ágát alkották. Újabb leletek bemutatásakor a kus név magyarázatára és a fekete magyarokra még visszatérünk. )
 
 

 Magyarul beszélő oltárkő, a szövege alapján kereszténység kezdeteire becsülöm a korát, de ezt az ott járt régészek tudják meghatározni:

 

lalibela--oltarko.png

 

 

e1.jpg

 

3. rajz: Kocka alakú kő. Lakóház alakját idézi. Hasonlít egy oltár-kőre, de olyan, mintha egy mai keresztény templom oltárát látnám, az oltárszekrénnyel, és mai keresztény szimbólummal: a kehely az ostyával. 
 Ha 14000 éves, és ez igaz, középen a teliholdat, alatta a félholdat látjuk. Mint a keresztény szentségmutató, a félhold alakú tartó-csiptetőben a kerek Szentostyával.


 Felső sor olvasata: ...JÓ KEHEL VÉREM... Jézus kelyhében is az Ő vére van, a templomban. 
Alsó sor olvasata 2 féle is lehet: kockád ki néz f... de ha egyiptomi jelnek olvasom a k+c összerovást: HUNGAROK KI(k) NÉZ(nek) F(eléd...)

Az itt élők AZ ÁLDOZATBEMUTATÁSKOR ISTENRE FELNÉZNEK, MINT A MAI SZENTMISÉKBEN. ( A videón jól közölték a lelet korát?)
 

Összefoglalva:

 

e4.jpg

... TESZI ELÉJE ISTENNEK JÓ ÚR HÁJAT...

...ÖNTI KUS ÚR ELIM TESZI FELIT MERI JÓT..

...JÓ KEHEL VÉREM... HUNGAROK KI(k) NÉZ(nek) F(eléd...)

 

A leletet én olvastam el és közöltem először jelen formájában magyar nyelven, szabadon bemutatható a honlapra való hivatkozással " Kissúrék rovás lelet megfejtései " megjegyzéssel.

A fontos rész képei a 7.percnél kezdődnek.

14 000 YEAR OLD HUNGARIAN RUNIC SCRIPT IN ETHIOPIA?

Kattintson az aláhúzott szövegre és indul a rövidfilm.

Az alábbi filmen is szerepel a lelet:

 
 

beolvasas0017.jpg

A kép forrása az inetnet szabadon bmutatható képei.

 

Kusföld, ma Etiópia, magyarul: Hét+jó+fia, szomszédos Egyiptommal, magyarul Esthonnal és Bothonnal, Szudánnal = Sütő honnal,  Magáriával= Magyar-otthonnal, Napatával = Nap-otthonnal.

Ezekről e honlap következő részeiben írok és mutatok be leleteket, természetesen magyar nyelven fognak a kövek megszólalni. Figyeljék a tartalomjegyzékben.

2011-tavasz

 Kiegészítés a fenti cikkhez, Sipos György úrtól kaptam, köszönöm üzenetét.

" Régebben foglalkoztam az etióp kőtemplomokkal es szimbolikaval, mert nagyon sok a hasonlósag a régi pálos és az lalibelai ritusok és szimbolikak között.

Yehai templom maradvány pedig 2500 éves.
a pilisszantói tüskés kereszthez hasonló régi keresztek is megtalalhatóak arrafele...."

Ez az időtartam, ha így pontos, beleillik a Biblia által leírt etióp udvarnok megtérése részletébe.

2014.05.25.